Рецензія на фільм Боги Єгипту.Треш.

Рецензія на фільм Боги Єгипту.Треш.

Рецензія на фільм Боги Єгипту.Треш.

Шерлок Холмс говорив: "людський мозок - це порожнє горище, куди можна набити все, що завгодно. Дурень так і робить: тягне туди потрібне і непотрібне". Сучасний Голлівуд чимось нагадує цю дурну людину в розумінні знаменитого сищика: продюсери забивають багатообіцяючі проекти всім, чим тільки багаті їх мізерні уяви: тим, що виглядає органічно, і тим, що не виглядає зовсім. "Боги Єгипту" ідеальний тому приклад.

Подумайте самі, це ж саме уособлення терміна блокбастер. В "Богів Єгипту" є і казка, і фентезі, і романтична лінія, і чудовиська, і боги, які одночасно дуже схожі на роботів, і апокаліпсис, і битви, і драма, і руйнування, і загадки, і пригоди. Можливо в умілих руках така чудова задумка, заснована на багатій давньоєгипетській міфології, могла б перетворитися в універсальний фільм для всіх-всіх-всіх. Однак для цього біля керма мав би стояти хто-небудь на зразок Джеймса Кемерона, тому як режисер "Ворона" Алекс Пройас не справляється із завданням зовсім.

Це просто катастрофічно ледачий фільм, в якому не видно ні частки зусилля, абсолютно ніякого старання зробити що-небудь гідне. Ні від сценаристів, які зуміли скласти досить вагомий сюжет з безліччю персонажів, гідних глядацького інтересу, але в підсумку непродуманість і написане перше, що спало на думку. Ні від акторів, де один грає гірше іншого. Це нестерпно нудне видовище з тонною посередніх візуальних ефектів (які проте чергуються з цілком гідними, що викликає збентеження і висмикує з фільму остаточно) і нікому непотрібних деталей. Деякі сцени настільки тупі, позбавлені будь-якого змісту або значимості, що навіщо вони були залишені в фільмі незрозуміло зовсім.

Микола Костер-Вальдано грає бога Гора, законного спадкоємця корони свого батька, бога Осіріса, який править Єгиптом. Однак бог темряви Сет (Джерард Батлер) зраджує Осіріса, вбиває його і захоплює корону, а Гора позбавляє очей, в яких укладено вся могутність останнього. Тепер Гору належить заручитися підтримкою звичайного смертного злодія, щоб добути свої очі назад і помститися Сету, повернувши собі владу над Єгиптом.

Костер-Вальдано і Батлер грають огидно. Між ними, як і між усім іншим акторським складом, відсутня будь-яка хімія. Всі бійки між ними виглядають постановочними до такої міри, що хвилюватися про результат їх не доводиться. Передбачуваність ж сюжету в цілому не дивує абсолютно.

Виділяються відносні новачки кіно-бізнесу Елоді Юнг, яку всім ще належить побачити у другому сезоні "Шибайголови" в ролі Електри, і Брентон Туейтс, який не остаточно втрачений в плані акторського ремесла. І це найкращий йому комплімент.

Дійсно змушує здригатися саме режисура картини. Настільки бездарно екшен фільми не ставили вже дуже давно. На екрані відсутня не тільки акторська гра, а й будь-яке напруження, всякий драматизм. Навіть стандартна музика Марко Белтрамі, як ніби автоматично склеєна з шматків всіх його попередніх робіт, не додає напруження чи пристрастей. Вся дія вийшла просто прісною до неможливості від початку і до кінця.

Але ж сама міфологія вельми і вельми цікава. Фільм навіть забезпечений мораллю, посланням, яке могло б надихати хоча б діточок. Це могло б бути вкрай захоплююча дія, не будь мозковий центр "Богів Єгипту" настільки не зацікавлений в спробі зробити що-небудь для цього фільму. Адже послухайте, навіть костюми і декорації зроблені абияк. Все позбавлене усякої вірогідності. Ніякого історичного дослідження зроблено абсолютно точно не було. Ніхто не спромігся поїхати в Єгипет і подивитися, на що він схожий. Тонально "Боги Єгипту" більше нагадують якийсь стандартний малюнок Нілу в дитячій розфарбуванні, ніж щось дійсно справжнє. Про технічну сторону питання не варто навіть і заїкатися.

Після ознайомлення з даним творінням, ви будете раді витратити свій час на перегляд дурного і гучного блокбастера. Головне, щоб він розважав. "Боги Єгипту" не розважають. Там немає над чим сміятися, немає над чим плакати, не за кого переживати. Абсолютно даремно була витрачена енергія всієї знімальної команди, але головне глядачів. Адже першим хоча б заплатили, а других навпаки пограбували.

Читати 344 разів